Piept de pui cu unt si parmezan
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui cu piele
- sare
- amestec de piper, paprika iute si fenicul
- 50 gr unt
- 50 gr parmezan ras+ptr presarat deasupra
- zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 150 gr orez
- 500 ml supa de pui
- 70 ml vin alb sec
- 150 gr spanac congelat maruntit
Mod de preparare:
Spalam bucatile de piept, le scurgem bine si le condimentam cu sare,piper, paprika iute si fenicul .Le lasam la rece 15 minute.
Pentru risotto incintam uleiul intr-o cratita. Punem ceapa tocata fin, o lasam sa se inmoaie usor, apoi adaugam usturoiul feliat. Adaugam orezul spalat si scurs si amestecam usor. Stingem cu vinul caldut, punem sare si piper negru macinat si lasam sa fiarba pana vinul scade. Adaugam cate putina supa calda, amestecam ocazional, pana orezul devine cremos si absoarbe toata supa. Inainte cu cateva minute de a fi gata adaugam spanacul.
Punem bucatile de piept pe gratarul incins, mai intai cu partea cu piele, apoi cu cealalta.
Frecam untul la temperatura camerei cu parmezanul ras si zeama de lamaie.
Servim risotto cu pieptul de pui fierbinte pe care punem unt.Presaram deasupra parmezan ras.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu