Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tort cu blat de ciocolata si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone
Ingrediente:
Blat:
- 200 gr faina
- 4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 200 gr zahar
- 200 ml lapte batut
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 100 ml cafea tare
Crema:
- 5 galbenusuri
- 70 gr zahar
- 100 ml cafea tare
- 1 lingura rom
- 120 gr ciocolata amaruie
- 250 gr mascarpone
- 200 gr frisca
- cacao ptr decor
Mod de preparare:
Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate.
Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul intr-o oala cu fund dublu. Adaugam cafeaua si punem vasul la foc mic.Amestecam pana crema se ingroase, dam jos si punem ciocolata rupta bucati si romul.Amestecam energic pana ciocolata se topeste, apoi lasam crema la racit. Cand este rece o amestecam cu mascarponele mixat, apoi cu frisca.
Peste primul blat punem 1/2 din crema, al doilea blat, apoi cu restul de crema imbracam tortul. Cernem deasupra cacao neagra. Dam tortul la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu