Publicat de
Ecaterina Mihaela
Muschiulet de caprioara cu sos de ciuperci si cartofi copti
Ingrediente:
- 2 muschiuleti caprioara
- 500 gr ciuperci champignon mici
- sare
- piper negru boabe
- ienibahar boabe
- rozmarin uscat
- 2-3 linguri ulei
- 300 ml vin rosu
- 2 foi de dafin
- 300 ml smantana
- 50 gr unt
- 1 lingurita amidon
- cartofi copti ptr garnitura
Mod de preparare:
Curatam muschiuletii de pielite si il asezam intr-o tava Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper,foile de dafin, uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii intoarcem din cand in cand. A doua zi punem tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu. Daca mai este nevoie adaugam apa calduta. Lasam la cuptor pana carnea se patrunde bine(aproximativ 1 1/2 h). Inainte cu 15 minute de a fi gata scoatem folia de aluminiu.Scoatem muschiuletii cand sunt gata si ii pastram la cald. Scurgem zeama de pe carne intr-o craticioara. Adaugam si untul. Curatam ciupercile si e taiem in jumatati. Punem ciupercile in untul incins si acoperim cu un capac 5 minute. Dam jos capacul si lasam sa scada zeama mai mult de jumatate.Dizolvam amidonul in putina apa ai amestecam cu smantana. Turnam smantana , potrivim de sare, piper, putin rozmarin si mai dam cateva clocote.
Servim muschiuletii taiati felii de aproximativ 2 cm cu sos de ciuperci si cartofi copti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu