Publicat de
Ecaterina Mihaela
Supa de pui cu rosii si galuste de gris
Ingrediente:
- 3-4 spinari de pui sau alta carne cu os
- 1 ceapa
- 1 morcov tarat rondele
- 1 tija telina Apio taiata in bucati de 2-3 cm
- sare
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 200 ml bulion
- galuste din 2 oua, 8 linguri gris, 1 varf de cutit praf de copt
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Punem spinarile spalate bine la fiert. Spumam bine si cand zeama este limpede adaugam ceapa intreaga, curatata si spalata, rondelele de morcov, telina, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem la foc mic pana legumele se inmoaie, apoi scurgem zeama si o punem din nou la foc.Putem transfera si rondelele de morcov in supa. Adaugam bulionul. Batem cu o furculita ouale, apoi adaugam grisul si praful de copt. Omogenizamsi punem cu o lingurita amestecul in vasul cu zeama fierbinte. Fierbem galustele, adaugand din cand in cand cate putina apa rece. Servim supa cresarata cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu