Piersicute
Ingrediente:
- 3 oua intregi
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- un praf de sare
- vanilie
- 1 plic praf de copt
- 450-500 gr faina
- 200 gr unt
- 2 linguri zahar+ptr decor
- 100 gr nuci macinate
- 1 lingura cacao neagra
- 1 lingura rom
- zeama de sfecla rosie fiarta ptr colorat
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt . Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din aluat si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor deasupra.Scoatem fursecurile si le lasam la racit.Dupa ce s-au racit cu o lingurita sau coada unei lunguri mari scoatem cu atentie interiorul fursecului, avand grija sa nu o sfaramam.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam cacao, rom, nuci macinate si 3/4 din compozitia pe care am scos-o din fursecuri. Omogenizam bine si umplem interiorul fursecurilor. Lipim cate 2 fursecuri, apoi le trecem prin zeama de sfecla si zahar tos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu