Tocanita de miel cu mazare si cartofi
Ingrediente:
- 700 gr carne de miel cu os
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 3 cartofi
- 200 gr mazare congelata
- 2 linguri pasta de ardei kapia
- 100 gr pasta de tomate
- 250 ml vin rosu
- piper boabe
- 2-3 foi de dafin
- cimbru uscat
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam.O punem intr-un vas,adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea la rece pana a doua zi.O intoarcem din cand in cand pe toate partile. A doua zi scurgem carnea .Incintam uleiul intr-o cratita si punem carnea. Lasam sa se rumeneasca usor, apoi adaugam ceapa tocata fin. O lasam sa se inmoaie, apoi adaugam vinul. Lasam sa fiarba pana vinul scade aproape tot, apoi adaugam apa calda cat sa depaseasca carnea si fierbem pana carnea incepe sa se inmoaie. Adaugam cartofii taiati cubulete, mazarea, pasta de ardei, sare, pasta de tomate si cimbru si dam vasul acoperit la cuptor pana legumele se inmoaie si sosul scade si se ingroase.Servim tocanita fierbinte presarata cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu