Pulpa de caprioara cu sos de legume
Ingrediente:
- 1 pulpa de caprioara
- 1-2 morcovi medii
- 2-3 tije telina Apio
- 1 pastrarnac mare
- sare
- piper negru boabe
- ienibahar boabe
- foi de dafin
- cimbru uscat
- 300 ml vin rosu
- 2-3 linguri ulei
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Curatam pulpa de pielite, o spalam bine si o asezam intr-o tava. Punem morcovii si pastarnacul curatate si taiate rondele, telina taiata in bucati de 2-3 cm, sare, piper, ienibahar, cimbru, foile de dafin si turnam vinul.Lasam pulpa la rece ptr 24 de ore. O intoarcem din cand in cand.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pana pulpa devine frageda. Adaugam cate putina apa cada, sa nu scada zeama.
Cand carnea este moale, scoatem pulpa pe un platou(putem sa scoatem osul si sa o feliem.
Scoatem boabele de piper, ienibahar si foaia de dafin si mixam legumele impreuna cu zeama. Adaugam cate putina smantana pana obtinem un sos cremos.
Servim pulpa cu sos de legume si cartofi copti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu