Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tocanita de caprioara
Ingrediente:
- 600 gr carne de caprioara cu os
- 200 gr arpagic de ceapa rosie
- 1 morcov
- 150 gr masline
- 2 linguri de untura
- foi de dafin
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin
- cimbru uscat
- ienibahar boabe
- 250 ml vin rosu
- 200 gr pasta de tomate
- 1 lingura pasta de ardei
- patrunjel verde ptr decor
Mod de preparare:
Spalam carnea, o curatam de pielite si o asezam intr-un vas. Turnam peste ea vinul,piper, 1crenguta cimbru, rozmarin, cateva boabe ienibahar, 2-3 foi de dafin si morcovul curatat si taiat rondele. Lasam carnea la fezandat , la rece, pana a doua zi. Din cand in cand o intoarcem .
A doua zi scurgem carnea si o punem la rumenit intr-o cratita intr-o lingura de untura. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca, adaugam rondelele de morcov.Lasam cateva minute pana morcovul se inmoaie usor si stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana vinul scade la jumatate, apoi adaugam apa calduta si fierbem pana carnea se inmoaie. Punem pasta de rosii si ardei, sare, piper, rozmarin, putin cimbru si arpagicul pe care l-am tras cateva minute intr-o tigaie in untura ramasa. Dam cratita la cuptor pana sosul scade. Inainte cu 5 minute de a fi gata punem maslinele. Servim tocanita fierbinte cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu