Prajitura din albusuri cu crema de lamaie
Ingrediente:
Blat:
- 8 albusuri
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- 15 bucati piscoturi
- 30 gr ciocolata ptr decor
Crema:
- 600 ml lapte
- 4 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 5 linguri zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la o lamaie sau dupa gust
- 250 gr unt
Sirop:
- 250 ml apa
- 2 linguri zahar
- zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase.Adaugam uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste usor si trece proba scobitorii. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul cateva clocote, dam jos si punem zeama de lamaie dupa gust.
Pentru crema punem laptele cu zaharul la foc intr-un vas cu fundul dublu. Amestecam faina cu amidonul intr-o cana si turnam putin lapte rece peste ea. Amestecam bine, apoi turnam amestecul in laptele caldut. Amestecam continuu pana crema se ingroase si da cateva clocote.
Dam jos si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit adaugam coaja rasa de lamaie si zeama dupa gust, amestecand . Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos, apoi adaugam cate putina crema in unt, pana o incorporam pe toata.
Pentru a monta prajitura asezam blatul racit in tava in care a fost copt, turnam jumatate din crema, asezam un rand de piscoturi trase prin sirop, apoi restul de crema. Deasupra radem ciocolata. Pastram prajitura la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu