Publicat de
Ecaterina Mihaela
Ciorba de caprioara
Ingrediente:
- 500 gr carne de caprioara cu os
- 1 morcov
- 1 tije praz
- 1 lingura ulei
- 1 lingura orez
- cimbru
- salvie uscata
- 2 galbenusuri
- 300 gr smantana grasa +ptr servit
- sare
- piper negru macinat
- otet
Mod de preparare:
Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama curata. Daca este nevoie mai completam cu apa calda. Curatam prazul si morcovul si le taiem rondele subtiri. In uleiul incins calim mai intai morcovul putin, apoi adaugam prazul. Cand legumele s-au inmuiat le dam deoparte. Cand carnea incepe sa se inmoaie adaugam orezul spalat, legumele, sare, piper negru macinat, cimbru si salvia. Mai fierbem 15 minute. Amestecam intr-un castron smantana, otetul si galbenusurile. Adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand pana se infierbanta bine, apoi turnam amestecul in ciorba. Dam vasul jos, il acoperim. Servim ciorba fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu