Publicat de
Ecaterina Mihaela
Pulpe de pui cu ciuperci si smantana
Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de pui
- 1 ceapa
- 500 gr ciuperci champignon
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin
- 200 ml vin alb sec
- 300 gr smantana
- 1 lingura ulei
- 30 gr unt
- patrunjel verde ptr decor
Mod de preparare:
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper.Incintam uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate partile.
Cand s-au rumenit frumos.le scoatem pe o farfurie.
In uleiul ramas de la pui punem untul, apoi punem la calit ceapa tocata fin. Cand ceapa a devenit translucida adaugam ciupercile taiate lame subtiri. Punem capacul si lasam ciupercile sa se inmoaie in zeama lor. Cand zeama a scazut adaugam vinul caldut si lasam sa fiarba pana zeama scade de jumatate. Adaugam smantana, sare, piper, rozmarin, punem pulpele inapoi si lasam sa mai fiarba 5 minute, pana sosul se leaga
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu