Publicat de
Ecaterina Mihaela
Supa de fazan cu taitei de casa
Ingrediente:
- 1 fazan
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 tije de telina Apio
- sare
- piper negru boabe
- 1 lingura ulei (optional)
- 1 foaie de dafin
- taitei de casa(1 ou, 100 gr faina, sare)
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Taiem fazanul in patru si il spalam bine. Il punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, apoi adaugam morcovii curatati, spalati si taiati rondele, ceapa curatata, intreaga, tijele de telina, foaia de dafin si boabele de piper. Fierbem la foc mic pana carnea este moale. Scurgem zeama, pastram morcovii in zeama, adaugam sare si lasam sa dea 2-3 clocote, apoi adaugam taiteii si fierbem cateva minute.Daca supa nu este suficient de grasa putem adauga 1 lingura ulei. Stingem focul, adaugam fasii de piept de pui, 1/2 de cana de apa rece(stopeaza umfarea taiteilor) si patrunjelul verde tocat si acoperim oala cu un capac. Servim supa fierbinte .
Pentru taiteii de casa amestecam faina cu oul si putina sare si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu un prosop si il lasam 15 minute. Intindem aluatul cu un sucitor pana este foarte subtire si il taiem fie cu masina de paste , fie cu un cutit.Daca nu avem masina va trebui sa punem ceva mai putina faina. Lasam pastele sa se usuce inainte de a le pune in supa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu