Publicat de
Ecaterina Mihaela
Fazan cu sos de vin si tagliatelle
Ingrediente:
- 1 fazan
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
- morcovi
- telina Apio
- 1 ceapa
- tagliatelle de casa ptr servit (reteta aici )
- sos (100 ml vin alb sec, zeama de o portocala, 150 ml zeama de la fazan,busuioc, oregano uscat, 2 linguri ulei de masline, 50 gr unt, 1 lingurita amidon, 1 lingurita zahar, sare, piper negru macinat)
Mod de preparare:
Fazanul taiat in patru si spalat bine il punem la fiert cu ceapa, morcovii, telina, foi de dafin si piper. Dupa ce a fiert, il scoatem din zeama si il scurgem. Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul topit si o rumenim usor pe toate partile. O scoatem si o pastram la cald, In tigaia in care am rumenit fazanul punem vinul, zeama de portocala si fierbem pana scade a jumatate. Adaugam amidonul dizolvat in supa de fazan, zaharul, sare,piper si mai dam cateva clocote.
Intre timp fierbem tagliatellele al dente.
Servim fazanul cu tagliatelle si sos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu