Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta
Pentru o cina mai light puteti apela la aceasta varianta de paste cu vinete. Este delicioasa.
Ingrediente pentru Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta:
- 2 vinete medii
- 1/2 ceapa rosie
- 3 rosii mari, bine coapte
- 3 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita busuioc uscat
- 150-200 gr branza feta
- 1/2 lingurita zahar
- sare
- piper negru macinat
- 250 gr tagliatelle
- frunze de busuioc verde pentru decor
Mod de preparare pentru Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta:
Curatam vinetele de coaja si le taiem in cubulete mai mici.Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 15 minute.
Curatam ceapa si o tocam fin. Spalam rosiile si le tocam cubulete.
In 2 linguri ulei de masline calim cuburile de vinete pana se inmoaie. Scoatem cuburile de vinete intr-o farfurie, punem uleiul ramas si calim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugam zaharul si usturoiul tocat fin. Lasamcateva secunde, apoi punem rosiile. Amestecam usor pana rosiile se inmoaie bine. Aducem inapoi cuburile de vinete, sare, piper , busuiocul si mai lasam sa dea cateva clocote. In acelasi timp punem la fiert intr-o oala cu apa sarata pastele. Scurgem tagliatelle dupa ce le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet si le amestecam cu sosul de rosii si vinete. Punem pastele pe farfurii, presaram deasupra branza feta si ornam cu frunze de busuioc proaspat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu