Placinta greceasca de portocale-Portokalopita
Ingrediente pentru Placinta grceasca de portocale-Portokalopita:
- 200 gr iaurt grecesc
- 300 ml ulei de porumb
- 300 gr zahar
- 300 ml suc de portocale
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de la o portocala
- 400-450 foi de placxinta rupte cat mai marunt
- sirop:
- 400 ml apa
- 400 gr zahar
- coaja de la o portocala
- 1 baton de scortisoara
Mod de preparare pentru Placinta grceasca de portocale-Portokalopita:
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, coaja de portocala, zaeama de portocala, esenta de vanilie si praful de copt. Rupem foile de placinta cat mai marunt si le amestecam in compozitie. Turnam compozitia intr-o tava , pe care o dam la cuptor la temperatura medie pana incepe sa se rumeneasca. Intre timp pregatim siropul.Punem la foc apa cu zaharul, coaja de portocala si batonul de scortisoara. Le lasam sa dea ateva clocote si zaharul sa se topeasca. Dupa ce prajitura este gata o scoatem din cuptor si turnam deasupra siropul. Lasam prajitura sa se raceasca inainte de servire. Servim prajitura cu cate o cupa de inghetata sau iaurt grecesc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu