Publicat de
Ecaterina Mihaela
Bougatsa
B
ougatsa -placinta greceasca cu blat crocant din foi de placinta si crema de vanilie, pudrata cu scortisoara si zahar pudra este, de departe, favorita la micul dejun , alaturi de o cafea greceasca.
Ingrediente pentru Bougatsa:
- 6 foi de placinta subtiri
- 1 l lapte
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr faina
- esenta de vanilie
- 50 gr unt+pentru uns foile
- zahar pudra si scortisoara pentru ornat
Mod de preparare pentru Bougatsa:
Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de vanilie si untul, omogenizam si lasam crema sa se raceasca.
Ungem o tava cu unt si punem prima foaie de placinta, pe care o ungem generos cu unt topit. Repetam operatiunea de inca 2 ori, turnam crema, apoi pe rand, restul de 3 foi, unse fiecare, in parte, cu unt.
Dam tava la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste frumos.Servim placinta calda, presarata cu zahar pudra si scortisoara , langa o cafea greceasca.
Puteti face o singura placinta, mare, sau puteti imparti foile in jumatate pentru a face placinte mai mici.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu