Publicat de
Ecaterina Mihaela
Miel cu vin si oregano
Ingrediente pentru Miel cu vin si oregano:
- 1 pulpa de miel( din spate)
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 1/2 cana vin alb
- 2 cani supa de legume
- 2 ardei grasi rosii
- 1 cana masline Kalamata
- 1 lingura oregano uscat
- patrunjel verde tocat
- piure de cartofi pentru servit
Mod de preparare pentru Miel cu vin si oregano:
Spalam bine lamaia, radem coaja si stoarcem zeama.Calim carnea de miel portionata, spalata si scursa bine in uleiul de masline pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoatem carnea pe o farfurie. Punem ceapa, o lasam sa se inmoaie usor, apoi adaugam usturoiul, coaja de lamaie si stingem cu vinul caldut.Punem inapoi carnea de miel, zeama de lamaie, supa de legume, piperul si fierbem la foc mic, cu capac aproximativ 2 ore sau pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie mai adaugam supa. Curatam ardeii de cotoare si ii taiem in bucati mai mari. Adaugam ardeiul, maslinele, oregano si mai lasam sa fiarba 10-15 minute, pana se inmoaie ardeiul si sosul se leaga.Daca este nevoie potrivim de sare.
Servim mieul cu piure de cartofi si patrunjel verde presarat deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu