Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline
Daca va plac vinetele la gratar, branza feta si Grecia, asta e cea mai potrivita reteta sa va readuca cu gandul la vacanta care tocmai a trecut sau la care visati.
Ingrediente pentru Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline:
- 1 vanata mare
- 1 rosie mare sau 2 mici bine coapte
- o mana masline verzi
- 100 gr branza feta
- sare
- ulei de masline
- sos de masline Kalamata(75 gr masline Kalamata, 1 lingura zeama de lamaie, 100 ml ulei de masline, oregano uscat, piper negru macinat)
- amestec de paprika iute, seminte de fenicul pentru decor
Mod de preparare pentru Salata de vinete la gratar cu branza feta si sos de masline:
Spama vanta, o stergem si o taiem rondele nu foarte groase.Pinem rondelele intr-o strecuratoare si le presaram cu sare. Le lasam la scurs pentru 15 minute, apoi le stergem cu servet de hartie si le stropim cu putin ulei de masline. Punem vinetele pe gratarul incins, pe rand, pe ambele parti, pana se inmoaie usor. scoatem vinetele pe un platou.Curatam rosiile si le taiem felii, pe care le asezam in centru platoului. Presaram maslinele verzi, apoi pregatim sosul.
Intr-un vas punem maslinele Kalamata fara samburi, zeama de lamaie, oregano, piper si mixam turnand uleiul de masline. Turnam sosul peste vinete, apoi asezam branza feta taiata cubulete. Presaram deasupra amestec de paprika iute si seminte de fenicul, stropim cu putin ulei de masline si servim salata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu