Recent Posts

duminică, 12 iunie 2016

Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao

Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao

Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao


 Ingrediente pentru Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao:

  • mini pavlova:3 albusuri,180 gr zahar pudra, 1 lgt otet, 1 lingurita amidon, un praf de sare
  • inghetata de cocos si curacao:250 ml lapte de cocos, 2 linguri zahar,3 linguri nuca de cocos,250 ml frisca, 1 lingura sirop curacao
  • sos de ciocolata alba:100 ml lapte, 1 lingurita amidon, 70 gr ciocolata alba
  • rechini din jeleu pentru decor

Mod de preparare pentru Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao:

 Incepem cu prepararea inghetatei. Punem laptele la foc cu zaharul si amestecam pana zaharul se topeste si laptele se infierbanta. Dam jos si adaugam nuca de cocos . Lasam sa se raceasca. Batem bine frisca si o amestecam cu nuca de cocos. Turnam inghetata intr-un vas, pastrand 1/4 din ea. Punem siroprl de curacao si omogenizam. Turnam deasupra, acoperin si dam vasul la congelator.

Pentru mini pavlova batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca creste. Adaugam cate putin  zahar mixand intr-una pana incorporam tot zaharul si bezeaua se ingroase. Adaugam otetul, apoi amidonul si omogenizam bine.
Punem bezeaua sub forma de cercuri  intr-o tava pe hartie de copt, cu marginile usor ridicate. Dam tava la cuptor la 100 gr C aproximativ 2 ore. Stingem cuptorul si le lasam sa se raeasca inauntru.
Pentru sos punem laptele la foc cu amidonul. Lasam sa dea cateva clocote si sa se lege, apoi stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam pana ciocolata se topeste si lasam sosul sa se raceasca.
Umplem mini pavlovele inainte de servire cu inghetata, punem sos de ciocolata, apoi decoram dupa bunul plac.Eu le-am decorat cu rechini din jeleu.
Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao

Mini pavlova cu inghetata de cocos si curacao




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...