Recent Posts

luni, 13 iunie 2016

Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci

Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci



Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci

Ingrediente pentru Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci:

  • blat:4 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 2 linguri cacao,2 linguri ulei
  • inghetata de nuci:100 gr nuci macinate, 250 ml lapte,4 galbenusuri,125 gr zahar pudra,150 ml frisca, 80 gr ciocolata taiata bucati
  • 100 gr ciocolata neagra, 2 linguri lapte
  • bomboane  de ciocolata in forma de fructe de mare

Mod de preparare pentru Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci:

Pentru blat mixam ouale intregi cu un praf de sare  si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu cacao. Omogenizam compozitia si turnam aluatul intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Dam forma la cuptorul preincalzit pana este gata.

Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca, apoi cu  un inel  rotund taiem cercuri.

Pentru inghetata clocotim laptele si il turnam peste nuci. Amestecam  bine si il lasam cateva minute.

Punem galbenusurile cu zaharul   intr-o craticioara cu fundul gros, amestecam pana amestecul se albeste, apoi adaugam pasta cu nuci. Punem craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroase. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca, apoi il amestecam cu frisca batuta spuma tare si bucatile de  ciocolata. Turnam amestecul intr-o forma cu capac si o dam la congelator.

Montam mini tortuletele, alternand in inelele metalice blat si inghetata. Topim la microunde ciocolata cu lapte. Scoatem inelele si turnam deasupra ciocolata topita, apoi ornam cu bomboane in forma de fructe de mare.Pastram mini tortuletele in congelator pana in momentul servirii.

 

Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci

Mini tortulete cu blat de cacao si inghetata de nuci

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...