Ciorba de fasole galbena cu aripi de pui
Ingrediente pentru Ciorba de fasole galbena cu aripi de pui :
- 6 aripi de pui
- 400 gr fasole galbena congelata
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 2 linguri ulei
- 2 galbenusuri
- 150 gr smantana+pentru servit
- sare
- piper negru macinat
- otet
- marar verde
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare pentru Ciorba de fasole galbena cu aripi de pui:
Curatam aripile, le taiem varfurile, e spalam si le scurgem bine.
Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul si telina le dam pe razatoarea mare.
In uleiul incins punem la calit morcovul, apoi adaugam pe rand ceapa si telina. Punem aripile si amestecam ocazional, pana aripile se albesc bine pe toate partile. Stingem cu apa calda , acoperim vasul cu un capac si lasam sa dea in clocot. Reducem focul si punem si fasolea. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea si legumele sunt fierte.Daca este nevoie completam cu apa calda pana obtinem consistenta dorita.
Potrivim de sare si piper.
Intr-un castron batem smantana cu galbenusurile, usturoiul tocat si otet. Adaugam cate putina zeama fierbinte si amestecam. Turnam amestecul peste ciorba, amestecand . Punem mararul tocat fin si stingem focul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu