Briose cu nuci pralinate
Ingrediente pentru Briose cu nuci pralinate:
- 275 gr faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 130 gr zahar
- 80 ml ulei
- 2 oua
- 280 ml iaurt
- 2 -3 linguri nuci pralinate(100 gr nuci, 100 gr zahar)
Crema:
- 2 albusuri
- 100 gr zahar
- 100 gr unt
- 1 lingura cacao
- 1-2 linguri nuci pralinate
Mod de preparare pentru Briose cu nuci pralinate:
Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara. Cand zaharul este gata punem nucile si amestecam usor. Turnam amestecul pe o hartie de copt si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il rupem in bucati mai mici si il macinam.
Pentru briose amestecam ingredientele solide intr-un vas. Mixam bine oul cu ingredientele lichide si le turnam peste cele solide. Adaugam si 2 linguri nuci pralinate macinate si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Turnam compozitia in 12 forme de briose si le dam la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii.
Scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit pana facem crema.
Pentru crema punem albusurile cu zaharul si un praf de sare intr-un castron. Asezam castronul la bain-marie si amestecam pana zaharul se topeste si amestecul este fierbinte. Dam jos castronul si mixam compozitia pana se raceste . Cand bezeaua s-a racit incepem sa adaugam untul rece taiat cubulete, pe rand , pana crema devine onctoasa. Adaugam cacaua. Cu un pos punem crema pe briose. Deasupra presaram nucile pralinate oprite.Dam briosele la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu