Paine de casa cu faina integrala de secara
Din cand in cand, cand am timp imi place sa fac cate o paine de casa.Astazi am facut o paine gustoasa din faina de grau in amestec cu faina integrala de secara.
Ingrediente pentru Paine de casa cu faina integrala de secara:
- 500 gr faina de grau tip 650
- 100 gr faina integrala de secara
- 1 plic drojdie uscata
- 1 1/2 linguria sare
- 1 1/2 lingurita zahar
- 1 1/2 lingurita ulei
- 220 ml apa
- 150 ml iaurt
Mod de preparare pentru Paine de casa cu faina integrala de secara:
Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si framantam bine pana aluatul se desprinde de pe marginile vasului si de pe maini.
In acest moment putem alege fie sa punem vasul la loc cald pana isi dubleaza volumul, fie sa il punem la frigider pana a doua zi, daca nu ne grabim si vrem sa obtinem o paine mult mai aromata. Eu am ales varianta a doua pentru ca imi place mult mai mult cand creste la frigider. Daca alegeti varianta a doua,a doua zi scoateti vasul din frigider si lasati la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora. Intindeti aluatul pe un blat presarat cu putina faina si framantati din nou aluatul pana scoateti tot aerul.Dati forma dorita painii(eu am facut 2 paini mai mici pe care le-am pus in tava de cozonac, pe hartie de copt) si lasati-le sa creaca pana isi dubleaza volumul intr-un loc cald. Cu un cutit crestati adanc painea deasupra, apoi puneti painea la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos, iar cand bateti in partea de jos suna a gol.Scoateti painea si lasati-o sa se raceasca acoperita cu un prosop curat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu