Tort cu ciuperci
Ingrediente pentru Tort cu ciuperci:
- 600 gr ciuperci proaspete
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 3 oua
- 130 ml lapte
- 3 linguri smantana grasa
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare pentru Tort cu ciuperci:
Spalam ciupercile, le stergem bine de apa si le taiem feliute subtiri impreuna cu piciorusele.Calim ciupercile in 100 gr unt pana se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
Intr-un castron mixam faina amestecata cu praful de copt, 1 ou, laptele, sare si 50 gr unt topit, la temperatura camerei. Aluatul obtinut il punem intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam forma la cuptorul preincalzzit pentru 15 minute.Scoatem forma , asezam deasupra ciupercile calite, iar deasupra turnam cele doua oua ramase batute cu smantana, sare si piper.
Dam forma inapoi la cuptor pana tortul se rumeneste usor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu