Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura
Pentru acest weekend m-am gandit sa fac o prajitura fina cu ananas si zmeura si crema de unt cu bezea elvetiana.Asta in primul rand pentru ca adunasem vreo cateva albusuri in congelator si vroiam sa scap de ele inainte de sarbatori.
Ingrediente pentru Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura:
- 1 compot ananas rondele
- 150 gr zmeura congelata
- 10 albusuri
- 10 linguri zahar+1 pentru presarat in tava
- 5 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- crema de unt cu bezea elvetiana(5 albusuri,250 gr zahar, 250 gr unt 82%grasime, un praf de sare)
- fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare pentru Prajitura din albusuri cu ananas si zmeura:
Incintam cuptorul la 180 de grade .
Mixam bine albusirile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o lingura de lemn usor , pana faina se incorporeaza. Turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor pana deasupra se aureste frumos(aproximativ 20-25 de minute).
Scoatem tava si rasturnam prajitura invers pe un blat .Lasam prajitura sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim crema.
Punem albusurile, un praf de sare si zaharul intr-un castron de sticla pe care il asezampe o o oala cu putina apa care fierbe. Amestecam cu un tel usor pana albusurile se infierbanta si zaharul se topeste. Dam castronul jos si mixam compozitia pana se intareste si castronul se raceste bine.
Untul tinut la rece pena in acest moment il scoatem si il taiem cubulete.Incepem sa adaugam cate un cubulet in bezea mixand cu viteza mica. Adaugam cate un cubulet de unt pe masura ce anteriorul s-a incorporat bine.Cand ultima bucatica de unt a fost incorporata marim viteza pana obtinem o crema untoasa.
Cu un pos ornam prajirura cu crema de unt si presaram deasupra fulgi de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore.
O portionam in momentul servirii.
2 comentarii:
Ce bine arata!
Multumesc frumos!
Trimiteți un comentariu