Jeleu de smochine cu mascarpone
Incepe sa miroase a toamna, dar parca nu. Asa ca nu pornim cuptorul, dar simtimaroma toamnei.
Ingrediente pentru Jeleu de smochine cu mascarpone:
- 300 gr smochine
- 3 linguri zahar
- 70 ml vin rosu aromat
- 1 plic gelatina
- 250 gr mascarpone
- 1 lingurazahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare pentru Jeleu de smochine cu mascarpone:
Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si e taiem in jumatati. Le punem intr-o craticioara cu zaharul si vinul. Fierbem smochinele la foc mic pana incep sa se inmoaie si zeama incepe sa se lege.
Intre timp punem gelatina intr-un pahar impreuna cu 2 linguri apa rece sa se hidrateze.Cand smochinele s-au inmuiat adaugam cate 1 lingura lichid fierbinte peste gelatina si amestecam pana gelatina se dizolva bine si amestecul se incalzeste. Turnam gelatina peste smochine., amestecand .
Lasam smochinele sa se raceasca putin, apoi impartim amestecul in 2-3 cupe, oprind putin pentru decor. Dam cupele la frigider pana se ingheaga bine(1/2 de ora). Intre timp mixam mascarponele cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Asezam crema mascarpone peste jeeul intarit si decoram cu fructele oprite.Pastram cupele la frigider pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu