Recent Posts

marți, 11 august 2015

Jeleu de smochine cu mascarpone

Jeleu de smochine cu  mascarpone


Jeleu de smochine cu  mascarpone
Incepe sa miroase a toamna, dar parca nu. Asa ca nu pornim cuptorul, dar simtimaroma toamnei.


Ingrediente pentru Jeleu de smochine cu  mascarpone:


  • 300 gr smochine
  • 3 linguri zahar
  • 70 ml vin rosu aromat
  • 1 plic gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurazahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare pentru Jeleu de smochine cu  mascarpone:

Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si e taiem in jumatati. Le punem intr-o craticioara cu zaharul si vinul. Fierbem smochinele la foc mic pana incep sa se inmoaie si zeama incepe sa se lege.
Intre timp punem gelatina intr-un pahar impreuna cu 2 linguri apa rece sa se hidrateze.Cand smochinele s-au inmuiat adaugam cate 1 lingura lichid fierbinte peste gelatina si amestecam pana gelatina se dizolva bine si amestecul se incalzeste. Turnam gelatina peste smochine., amestecand .
Lasam smochinele sa se raceasca putin, apoi impartim amestecul in 2-3 cupe, oprind putin pentru decor. Dam cupele la frigider pana se ingheaga bine(1/2 de ora). Intre timp mixam mascarponele cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Asezam crema mascarpone peste jeeul intarit si decoram cu fructele oprite.Pastram cupele la frigider pana in momentul servirii.
Jeleu de smochine cu  mascarpone



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...