Recent Posts

joi, 13 august 2015

Dulceata de smochine coapte

Dulceata de smochine coapte



Dulceata de smochine coapte

Ingrediente pentru Dulceata de smochine coapte:

  • 1 farfurie cu varf smochine coapte ferme
  • 1 kg zahar
  • 1 cana apa
  • 1 lamaie

Mod de preparare pentru Dulceata de smochine coapte:

Spalam smochinele, le scurgem si le taiem coditele.Punem apa cu zaharul la foc si fierbem un sirop gros.Cand siropul s-a legat bine adaugam zeama de la lamaie, putina coaja rasa si smochinele.Fierbem la foc mic, spumand de cate ori este nevoie pana smochinele se inmoaie, fara a-si pierde forma si siropul este legat.
Turnam dulceata in borcane sterile, le punem capace si le tinem pana a doua zi intre paturi pentru a se raci. Le etichetam si le depozitam la rece.
Dulceata de smochine coapte

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...