Gem de dovleac
Ingrediente pentru Gem de dovleac:
- 1 kg pulpa de dovleac taiata cubulete
- 500 gr zahar
- zeama de la o lamaie
- 300 ml zeama de portocala
- 300 ml apa
- coaja rasa de portocala
- 1 baton de scortisoara
Mod de preparare pentru Gem de dovleac:
Spalam dovleacul, il taiem in doua si cu o lingura scoatem semintele .Curatam coaja de la dovleac, iar miezul in taiem in cubulete mici, aproximativ egale.
Punem cubuletele de dovleac intr-o cratita, deasupra punem zaharul si zeama de portocale si lamaie, acoperim cu un capac si lasam la frigider peste noapte.
A doua zi punem apa, coaja rasa de portocala, batonul de scortisoara si fierbem la foc mic , spumand de cate ori este nevoie pana dovleacul se inmoaie dar isi pastreaza forma si zeama se leaga.
Asezam gemul in borcane sterilizate, punem capacele bine si asezam borcanele in paturi pana a doua zi. Etichetam borcanele si le depozitam in loc racoros.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu