Gem asortat cu mere, pere si piersici
Ingrediente pentru Gem asortat cu mere, pere si piersici:
- 1/2 kg mere
- 1/2 kg pere
- 1/2 kg piersici
- 750 gr zahar
- 1 lamaie
- 1 bucatica ghimbir ras
Mod de preparare pentru Gem asortat cu mere, pere si piersici:
Spalam merele si perele, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea mare. Stoarcem zeama de la lamaie peste ele.
Punem o oala cu putina apa la foc . Cand apa incepe sa clocoteasca punem pe rand piersicile bine spalate, pe care le-am crestat in capat . Scufundam piersicile rapid , apoi le scoatem. Curatam coaja si le taiem cubulete. Le punem peste restul fructelor, amestecam usor, apoi punem zaharul .
Acoperim vasul cu fructe si il dam la frigider peste noapte. A doua zi punem cratita la foc impreuna cu ghimbirul ras si coaja rasa de lamaie. Fierbem gemul la foc mic pana fructele se inmoaie bine si zeama se leaga. Asezam gemul in borcane sterilizate si le punem intre paturi pana a doua zi. Etichetam borcanele si le depozitam la loc racoros.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu