Ciocanele cu sos de prune si coucous
Ingrediente pentru Ciocanele cu sos de prune si coucous:
- 6 ciocanele de pui
- 1 cana couscous
- 1 cana supa de legume
- 2 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- boia iute
- sos de prune(400 gr prune, 1 ceapa, 1 ardei kapia, 2 linguri sos de soia, 2 linguri otet balsamic, 1 lingura zahar brun, 2-3 linguri apa, piper negru macinat,un varf de cutit de boia afumata)
Mod de preparare pentru Ciocanele cu sos de prune si coucous:
Curatam ciocanele bine , le spalam , le tamponam bine cu un servet absorbant, apoi le presaram cu sare, piper negru macinat si boia si amestecam bine. Le lasam jumatate de ora la rece, apoi le punem intr-o tava cu 1 lingura ulei. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Pentru sosul de prune spalam prunele, le rupem in jumatati si le scoatem samburii. Le asezam intr-o craticioara impreuna cu ceapa curatata si taiata in bucati mai mici , ardeiul kapia curata si taiat felii, sosul de soia, otetulbalsamic , apa, piper negru macinat si boiaua afumata. Fierbem sosul pana prunele se inmoaie bine. Dam craticioara jos si mixam bine amestecul.
Punem la foc o cana de supa de legume in care punem putina sare, piper macinat si 1 lingura ulei. Cand apa incepe sa fiarba o dam jos si turnam couscousul . Acoperim cu un capac si il lasam pana absoarbe toata apa.Amestecam usor cu o furculita. Tocam patrunjelul verde si il amestecam cu couscousul.
Servim ciocanelele cu couscous si sos de prune.
In functie de gust puteti modifica cantitatea de otet balsamic si zahar , astfel incat sosul sa aiba un gust mai dulceag sau mai acrisor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu