Recent Posts

sâmbătă, 8 august 2015

Ciocanele cu sos de prune si coucous

Ciocanele cu sos de prune si coucous


Ciocanele cu sos de prune si coucous

Ingrediente pentru Ciocanele cu sos de prune si coucous:

  • 6 ciocanele de pui
  • 1 cana couscous
  • 1 cana supa de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper macinat
  • boia iute
  • sos de prune(400 gr prune, 1 ceapa, 1 ardei  kapia, 2 linguri sos de soia, 2 linguri otet balsamic, 1 lingura zahar brun, 2-3 linguri apa, piper negru macinat,un varf de cutit de boia afumata)

Mod de preparare pentru Ciocanele cu sos de prune si coucous:

Curatam ciocanele bine , le spalam , le tamponam bine cu un servet absorbant, apoi le presaram cu sare, piper negru macinat si boia si amestecam bine. Le lasam jumatate de ora la rece, apoi le punem intr-o tava cu 1 lingura ulei. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.
Pentru sosul de prune spalam prunele, le rupem in jumatati si le scoatem samburii. Le asezam intr-o craticioara impreuna cu ceapa curatata si taiata  in bucati mai mici , ardeiul kapia curata si taiat felii, sosul de soia, otetulbalsamic , apa, piper negru macinat si boiaua afumata. Fierbem sosul pana  prunele se inmoaie bine. Dam craticioara jos si mixam bine amestecul.
Punem la foc  o cana de supa de legume in care punem putina sare, piper macinat si 1 lingura ulei. Cand apa incepe sa fiarba o dam jos si turnam couscousul . Acoperim cu un capac si il lasam pana absoarbe toata apa.Amestecam usor cu o furculita. Tocam patrunjelul verde si il amestecam cu couscousul.
Servim ciocanelele cu couscous si sos de prune.
In functie de gust puteti modifica cantitatea de otet balsamic si zahar , astfel incat sosul sa aiba un gust mai dulceag sau mai acrisor.
Ciocanele cu sos de prune si coucous

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...