Recent Posts

vineri, 10 iulie 2015

Galbiori conservati

Galbiori conservati

Galbiori conservati


Ingrediente pentru Galbiori conservati:

  • galbiori proaspeti culesi
  • sare
  • zahar
  •  otet
  • usturoi
  • piper boabe
  • ceapa taiata julienne
  •  morcov taiat rondele

Mod de preparare pentru Galbiori conservati:

Spalam bine galbiorii indepartand nisipul.Taiem galbiorii in bucati potrivite,tinand cont de faptul ca la gatit ciupercile  se vor mai micsora.
Punem o oala cu apa la foc si cand apa incepe sa clocoteasca punem ciupercile si le fierbem pentru 3-4 minute.Cu o spumiera scoatem ciupercile intr-un vas.
Asezam ciupercile in borcane sterile impreuna cu rondele de morcovi si bucatele de ceapa, fara a le presa prea tare. Acoperim ciupercile cu apa, apoi scurgem apa si o masuram. Pentru fiecare litru de apa punem 1 lingura zahar, 1,5 linguri sare, iar pentru fiecare borcan de ciuperci cate o lingurita de otet. Punem apa intr-o oala pe foc pana da in clocot.  O dam jos si o lasam sa se mai racoreasca putin , apoi o turnam inapoi in borcane. Punem in fiecare borcan boabe de piper, 2-3 catei de usturoi si punem capacele etans. Intr-o cratita asezam borcanele cu prosoape intre ele. Punem apa pana la 3/4 din inaltimea borcanului. Fierbem borcanele 15 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.Lasam borcanele sa se raceasca in cratita, apoi le depozitam la loc racoros.
Galbiori conservati

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...