Recent Posts

marți, 2 iunie 2015

Tarta cu spanac

Tarta  cu spanac

Tarta cu spanac
Ador tarta cu spanac, asa ca fac mereu cate una in diverse combinatii.

Ingrediente pentru  Tarta cu spanac:

  • aluat de tarta(300 gr faina, 200 gr unt, 1 galbenus,2 linguri smantana, sare)
  • 200 gr sunculita taraneasca sau alta afumatura  mai slaba
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 250 gr spanac proaspat
  • 6 oua
  • 100 gr cascaval ras
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare pentru Tarta cu spanac:

Din ingredientele pentru aluat preparam aluatul de tarta. Amestecam faina cu untul rece  cu varful degetelor pana obtuinem un aluat nisipos.Punem galbenusul, sare si smantana si framantam un aluat elastic pe care il strangem intr-o bila, il punem in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

 Tocam sunculita cubulete, iar ceapa verde rondele, separat partea alba de cea verde.In uleiul incins punem la prajit cubuletele de sunca. Cand incep sa se  rumeneasca  adaugam partea alba d la cepe si usturoiul. Lasam cateva minute,pana incep sa se inmoaie, apoi adaugam spanacul curatat , spalat si scurs si partea verde a cepelor. LKe lasam cateva minute sa se inmoaie si sa scada apa.Dam jos amestecul si il lasam sa se racoreasca.
 Intindem aluatul intr-o forma de tarta, tapetand fundul si peretii acesteia. Turnam amestecul in tava. Batem ouale cu sare si piper macinat si le turnam  deasupra.

 
Presaram cascavalul ras si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Se poate servi atat calda, cat si rece.





Presaram cascavalul ras si dam



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...