Salata de legume coapte
Ingrediente pentru Salata de legume coapte:
- 2 vinete mai lungi si subtiri
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi rosii
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- oregano uscat
- zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare pentru Salata de legume coapte:
Spalam legumele , le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau in patru(ardeii grasi).Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei(sau mai putin).
Incintam bine gratarul si punem legumele pe gratar cate 2-3 minute pe fiecare parte, cat sa inmoaie, fara a se arde. Punem si ardeii grasi .Scoatem legumele coapte intr-un vas, iar ardeii grasi ii taiem in felii mai subtiri.
Zdrobim cateii de usturoi intr-o cana, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie dupa gust, piper negru macinat si oregano.
Turnam amestecul peste legumele coapte si amestecam usor.
Servim salata imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu