Legume coapte cu branza feta si lipie aromata
De ceva vreme am descoperit cat sunt de bune legumele coapte, asa ca profit de sezon si exersez in fiecare zi, mai ales ca imi plac la nebunie.Ingrediente pentru Legume coapte cu branza feta si lipie aromata:
- 450 gr faina
- 110 ml apa
- 190 ml iaurt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 12 gr drojdie proaspata
- busuioc si oregano uscat
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi galbeni
- 300 gr ciuperci proaspete
- 2 rosii proaspete
- sare
- piper negru macinat
- patrunjel verde
- 200 gr branza feta sfaramata
- ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare pentru Legume coapte cu branza feta si lipie aromata:
Preparam mai intai coca pentru lipii. Incalzim apa si iaurtul cat sa putem tine un deget , apoi punem sarea, zaharul, drojdia si uleiul de masline. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in care turnam amestecul si busuioc si oregano uscate. Framantam bine, apoi lasam coca sa creasca, pana isi dubleaza volumul.Intre timp pregatim legumele, pe care le spamam si le stergem.Taiem vinetele si dovleceii rondele, pe care presaram putina sare si le lasam la scurs, apoi le tamponam, apoi le stropim cu putin ulei de masline.
Coacem pe rand feliile de dovlecel si vinete pe ambele parti pana se inmoaie usor, ardeii grasi taiati in patru pe care presaram un praf fin de sare si palariile ciupercilor intregi(daca vrem sa nu irosim piciorusele le infigem in tepuse si le punem si pe ele pe gratar)
Punem intr-un castron legumele coapte, rosiile taiate cubulete si branza feta sfaramata.Punem putin ulei de masline, sare, piper macinat, frunze de patrunjel si amestecam usor .
Din coca intindem lipii cat mai subtiri, pe care le coacem pe gratar. Le pastram acoperite cu un servet pana sunt gata toate pentru a nu se usca.
Servim legumele in cate o lipie .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu