Inghetata de cirese amare
Daca e vara e sezonul inghetatelor.Cand am vazut in piata cirese amare primul gand a fost acesta si nu am dat gres.
Ingrediente pentru Inghetata de cirese amare:
- 400 gr cirese amare
- 150 gr zahar
- 2-3 linguri vin rosu aromat
- 1 lingurita gelatina
- 200 ml smantana de frisca
Mod de preparare pentru Inghetata de cirese amare:
Intr-un vas punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic,spumand daca este nevoie pentru aproximativ 10 minute, pana fructele se inmoaie usor. Hidratam gelatina in 2-3 linguri apa, stingem focul , apoi adaugam 2-3 linguri zeama de cirese peste gelatina. Amestecam si turnam gelatina in cratita cu cirese. Punem cratita cu fundul in apa rece pana se racestebine. Oprim 1/4 din cirese pentru decor, iar restul le mixam.Batem frisca spuma si incorporam ciresele mixate.Turnam amestecul intr-o forma cu capac si il dam la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Servim inghetata cu sosul de cirese oprit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu