Focaccia cu rozmarin si masline
Ingrediente pentru Focaccia cu rozmarin si masline:
- 31/2 cani faina
- 2 cani apa
- 1 lingurita sare de mare+1 lingurita pentru presarat deasupra
- 1 lingurita zahar
- 3 lingurite drojdie uscata
- busuioc, oregano si rozmarin uscat
- ulei de masline
- 150 gr masline negre
- oregano proaspat
Mod de preparare pentru Focaccia cu rozmarin si masline:
Intr-un bol adanc cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata.Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea, punem sarea, zaharul, busuioc, oregano si rozmarin uscat. Amestecam pana se dizolva zaharul si sarea si turnam apa peste faina. Framantam bine aluatul si il lasam la crescut intr-un vas uns cu ulei de masline pana isi dubleaza volumul.
Cand si-a dublat volumul il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il intindem cu mana cat sa acoperim tava. Nu este nevoie sa fie framantat din nou.
Dupa ce am intins aluatul impingem cu un deget in aluat pentru a forma mici adancituri.Presaram deasupra maslinele rupte in jumatati sau sferturi , in functie de cat sunt de mari, frunze de rozmarin, putina sare si stropim generos cu ulei de masline. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste.(Daca doriti ca focaccia sa fie mai subtire folositi o tava mai intinsa).
2 comentarii:
Arata delicios!
Multumesc frumos !
Trimiteți un comentariu