Publicat de
Ecaterina Mihaela
Pulpe de pui cacciatore
In mod normal pentru aceasta reteta se foloseste un pui intreg, insa eu am ales varianta cu pulpe de pui superioare, pentru a nu face discriminare intre membrii familiei.
Ingrediente pentru Pulpe de pui cacciatore:
- 6 pulpe de pui superioare, cu os si piele
- 500 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- rozmarin
- salvie
- 2 conserve de rosii
- 150 ml vin alb
- sare
- piper macinat
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare pentru Pulpe de pui cacciatore:
Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le asezonam cu sare si piper. Punem pulpele la prajit in uleiul de masline pana incep sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem pulpele intr-o farfurie si le pastram la cald.Intre timp tocam ceapa si usturoiul fin. Punem ceapa la calit in uleiul de masline, apoi, cand aceasta este translucida adaugam usturoiul. Lasam aproximativ 30 de secunde, apoi adaugam ciupercile, pe care le-am sters cu un prosop umed si le-am taiat felii .Acoperim cu un capac si lasam putin pana ciupercile incep sa se inmoaie. Punem vinul caldut si lasam sa fiarba pana scade la jumatate, apoi adaugam conservele de rosii mixate,sare, piper, rozmarinul si salvia. Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi punem pulpele de pui si lasam sa fiarba fara capac pana sosul scade si se ingroase.Cand este gata presaram deasupra patrunjel verde tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu