Publicat de
Ecaterina Mihaela
Miel cu naut in sos de rosii
Ingrediente pentru Miel cu naut in sos de rosii:
- 400 gr carne de miel cu os
- 1 ceapa
- 1 conserva de rosii
- 1 conserva de naut
- sare
- piper macinat
- boia iute
- cimbru
- patrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 1 pahar de vin alb
Mod de preparare pentru Miel cu naut in sos de rosii:
Pregatim carnea de miel cu 1-2 ore inainte. O spalam bine, o scurgem si o masam bine cu un amestec de piper, boia si cimbru . Lasam carnea la rece, insa o scoatem cu jumatate de ora inainte de a gati. In uleiul incins punem la prajit bucatile de miel, iar dupa ce s-au albit bine pe toate partile punem ceapa tocata fin.Cand carnea s-a rumenit, iar ceapa s-a inmuiat adaugam vinul caldut. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.Cand vinul a-a evaporat adaugam conserva de rosii mixata, conserva de naut scursa , sare dupa gust, boia.(Daca mielul nu este suficient de fraged adaugam putina apa calduta si fierbem pana carnea se inmoaie bine)Putem firbe in continuare la foc mic cu vasul acoperit sau putem da vasul la cuptor pana sosul se leaga bine. Servim cu patrunjel verde tocat fin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu