Recent Posts

duminică, 10 mai 2015

Prajitura cu morcov si bezea

Prajitura cu morcov si bezea

Prajitura cu morcov si bezea
Pentru weekendul acesta mi-am propus sa fac o prajiturica simpla, rapida, dar delicioasa.Combinatia de morcov, nuci si fulgi de ciocolata sunt exact ce mi-am dorit.

Ingrediente pentru Prajitura cu morcov si bezea:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 morcovi medii
  • 120 gr faina
  • 50 gr unt 82% grasime
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • 120 gr nuci maruntite
  • 1 paf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • bezea(2 albusuri, 150 gr zahar, 1 lingura lamaie)
  • 50 gr ciocolata amaruie +1 lingura frisca lichida pentru decor

Mod de preparare pentru Prajitura cu morcov si bezea:

 Radem morcovii  curatati si spalati pe razatoarea mica.
Mixam bine zaharul, untul si galbenusurile pana capata o consistenta cremoasa.
Adaugam nucile, morcovul ras, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt. Adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si fulgii de ciocolata. Amestecam usor compozitia cu o lingura de lemn si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana prajitura se rumeneste frumos si trece proba scobitorii.

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. 

Pentru bezea punem intr-un castron albusurile,zaharul si zeama de lamaie. Punem castronul   la bain-marie(intr-un vas in care punem la fiert putina apa, avand grija ca fundul castronului sa nu atinga apa). Amestecam cu un tel pana albusurile se infierbanta bine si zaharul se topeste.Dam vasul jos si mixam bine albusurile pana se intaresc  si se racesc. Intindem bezeaua peste prajitura.Pentru decor asezam  la bain-marie  un castronel in care punem ciocolata si frisca lichida. Amestecam pana ciocolata se topeste , fara sa fiarba.Trasam dungi de ciocolata peste glazura de albusuri si dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

Prajitura cu morcov si bezea

Prajitura cu morcov si bezea

 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...