Publicat de
Ecaterina Mihaela
Budinca de amaranth cu lapte de cocos si compot de fructe tropicale
Daca va doriti un mic dejun sanatos puteti incerca aceasta reteta. Puteti folosi orice fructe va plac ori dulceata.Amaranthul se inscrie in categoria cerealelor foarte bogate in proteine , contine foarte multe fibre, fier, calciu, magneziu si acid folic. Are un gust asemanator cu nuca, aroma usor picanta si textura usor gelatinoasa dupa fierbere.
Ingrediente pentru Budinca de amaranth cu lapte de cocos si compot de fructe tropicale:
- 1 cana amaranth
- 1 conserva lapte de cocos
- 2 cani apa
- 2-3 linguri zahar sau dupa gust
- 1 compot de fructe tropicale
Mod de preparare pentru Budinca de amaranth cu lapte de cocos si compot de fructe tropicale:
Punem amaranthul intr-o sita deasa si il spalam bine. Il acoperim cu 2 cani de apa, ii punem un capac si il lasam peste noapte la inmuiat . A doua zi il punem la foc mic impreuna cu conserva de cocos, acoperit cu un capac si il lasam sa fiarba pana boabele absorb tot lichidul si consistenta devine gelatinoasa. Cand este aproape gata punem zaharul.Dam jos vasul si il lasam sa se racoreasca putin . Intre timp scurgem bine compotul.Punem portiile in pahare, alternand doua straturi de budinca cu fructe din compot. Lasam budinca sa se raceaasca bine, apoi o servim.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu