Mucenici moldovenesti de post
Ingrediente pentru Mucenici moldovenesti de post:
- 1 kg faina alba
- 600 ml apa
- 120 gr zahar
- 2 plicuri drojdie uscata(a cate 7 gr)
- 150 gr margarina
- 1 lingurita rasa sare
- coaja rasa de lamaie si portocala(1 lingura)
- 1 plic zahar vanilat
- nuca macinata
- miere sau sirop de zahar(300 ml apa,200 gr zahar, coaja de portocala)
Mod de preparare pentru Mucenici moldovenesti de post:
Cernem intrun vas mai mare faina si o amestecam cu drojdia.Intr-o craticioara punem la foc apa cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocale. Amestecam pana zaharul se topeste .Dam vasul jos si adaugam zaharul vanilat si margarina taiata cubulete. Amestecam pana margarina se topeste. In acest momentul amestecul trebuie sa fie caldut cat sa tinem un deget in el.Turnam amestecul peste faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini, pe care il lasam sa creasca intr-un loc la cald.Cand aluatul si-a dublat volumul impartim aluatul in 40 de parti relativ egale.Fiecare bucatica de aluat o intindem sub forma de sul egal ca grosime. Lipim capetele formand un cerc, apoi rasucim mijlocul, formand litera 8. Punem mucenicii in tava la crescut. Inainte de a-i da la cuptor ii ungem cu apa calduta.Lasam mucenicii la cuptor pana se rumenesc, apoi ii scoatem si ii lasam sa se raceesca putin.
Incintam bine mierea, pana devine fluida si ungem mucenicii, apoi presaram deasupra nuca din abundenta.
Cum eu sunt alergica la miere pe unii i-am uns cu sirop de zahar facut din apa, zahar si coaja rasa de portocala.
1 comentarii:
Deliciosi!
Trimiteți un comentariu