Publicat de
Ecaterina Mihaela
Prajitura cu cidru si gem de caise
De mult ma bate gandul sa fac o prajitura aromata cu cidru si cardamom si astazi in sfarsit i-a venit randul. Are un gust dulce-acrisor,extrem de aromata, pe care as face-o oricand din nou, caci este delicioasa.
Ingrediente pentru Prajitura cu cidru si gem de caise:
- 1 borcan mic gem de caise
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana cidru
- 1 ceasca ulei
- un praf de sare
- 2 1/2 cani faina
- 1/2 plic praf de copt cu sofran
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
- cardamom pudra
- fulgi de migdale
Mod de preparare pentru Prajitura cu cidru si gem de caise:
Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamomul si le cernem peste compozitie. Omogenizam aluatul. Turnam alatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece proba scobitorii(cand intepam cu o scobitoare in mijloc, aceasta trebuie sa iasa curata). Scoatem forma din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca.Punem gemul de caise ramas intr-o craticioara pe foc impreuna cu 1 lingura de apa. Amestecam pana se infierbanta bine, apoi ungem prajitura cu gem.Punem fulgii de migdale intr-o tigaie uscata pe foc mic, amestecand in ei, pana se rumenesc usor.Presaram fulgii de migdale pe prajitura.O portionam dupa ce s-a racit bine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu