Publicat de
Ecaterina Mihaela
Supa de rosii cu legume si risoni
Imi plac tare mult supele si ciorbele de legume.Aceasta este inca o varianta de supa de post delicioasa si consistenta .
Ingrediente pentru Supa de rosii cu legume si risoni :
- 1 morcov
- 1 tija praz
- 2 dovlecei mai tineri
- 1 conserva rosii
- 1 lingura pasta de ardei
- 1 lingura pasta de tomate
- sare
- piper macinat
- 2-3 linguri risoni
- 1 lingura ulei de masline cu aroma de busuioc
Mod de preparare pentru Supa de rosii cu legume si risoni:
Curatam legumele , apoi taiem morcovul si prazul rondele subtiri , iar dovlecelul cubulete.
In uleiul de masline punem la calit morcovul si prazul. Le lasam sa se inmoaie putin apoi stingem cu putina apa(cat sa le acopere si sa le depaseasca cu 1-2 degete )sau supa de legume. Cand zeama a inceput sa fiarba adaugam dovleceii, conserva de rosii mixata, pasta de ardei si pasta de tomate. Fierbem 10 minute, apoi adaugam risoni, sare si piper dupa gust.Fierbem inca 10 minute sau pana legumele se inmoaie si risoni s-a umflat suficient . Daca este nevoie mai adaugam putina apa fierbinte pentru a obtine consistenta potrivita unei supe groase .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu