Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas
Cum mereu am in congelator cate o cutiuta cu albusuri ramase e la alte preparate nu pierd nicio ocazie de a face ceva bun cu ele . De data asta am ales o prajiturica simpla si delicioasa intr-o combinatie care ne place foarte mult si anume nuca de cocos si ananasul .Ingrediente pentru Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas:
- blat:8 albusuri, 8 linguri zahar , 14 linguri nuca de cocos,2 linguri faina , un praf de sare , coaja de lamaie rasa
- crema :1 compot de ananas cuburi,1 plic de gelatina , 200 ml frisca,1-2 linguri zahar
- nuca de cocos si frunze de menta pentru ornat
Mod de preparare pentru Prajitura alba cu nuca de cocos si ananas:
Pentru blat batem albusurile tinute la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam nuca de cocos ,coaja de lamaie si faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste, apoi il scoatem si il lasam la racit .Pentru crema scurgem compotul de ananas .Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa . Incalzim bine zeama de la compot in care am pus 1-2 linguri de zahar , dupa gust.Punem gelatina in siropul fierbinte, amestecam bine pana gelatina s-a topit definitiv, apoi turnam siropul peste fructele de ananas in timp ce mixam.Batem frisca tare si o adaugam la compozitia racita .Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Presaram deasupra fulgi de cocos si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi o portionam dupa preferinta si o ornam cu frunze de menta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu