Parfait de ficat cu vin
Fac intotdeauna pateu de casa , dar niciodata nu am facut parfait de ficat . Tocmai ma gandisem la aceasta varianta, cand am gasit exact ce cautam in revista mea de suflet Good Food .
Ingrediente pentru Parfait de ficat cu vin :
- 200 gr unt
- 1 ceapa tocata fin
- 1 foaie de dafin
- 3 fire de cimbru
- 500 gr ficatei de pui curatati bine
- 100 ml vin dulce
- 100 ml smantana pentru gatit
- 3 oua medii, la temperatura camerei
- paine prajita si castraveciori murati,pentru servit
- jeleul de vin:3 foi de gelatina,250 ml vin dulce alb,50 gr zahar, cateva frunze de cimbru
Mod de preparare pentru Parfait de ficat cu vin :
Topeste untul intr-o tigaie mare si pune in ea ceapa, ierburile, sare si piper. Caleste-le la foc mic 10 minute, pana cand devin foarte moi. Transfera ceapa in robotul de bucatarie si arunca ierburile.Toarna untul intr-o cana, pastrand in tigaie doar o lingura. Da focul mai mare si pune ficateii. Asezoneaza-i si prajeste-i 30 de secunde pe fiecare parte sau pana se rumenesc pe toate partile,dar mijlocul este inca crud.Scoate-i din tigaie si pune-i in robotul de bucatarie. Toarna vinul in tigaia incinsa si asteapta sa scada la jumatate.Toarna vinul peste ficatei si ceapa.Mixeaza bine ficateii,apoi toarna smantana si ouale, unul cate unul,apoi restul se unt, cald. Asezoneaza cu 2 lingurite sare de mare si piper.Daca este nevoie trece-l prin sita .Incinge cuptorul la 160 grade C si fierbe un ibric mare de apa. Pune 6 borcanele de sticla rezistente sau vase ramekin intr-o tava de copt.Pune parfait in ele, toarna apa calda in jurul lor, apoi coace parfait-urile 45 de minute, pana se intaresc si se umfla putin la mijloc.Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru a face jeleul, inmoaie foile de gelatina in apa rece, pana devin moi. Incalzeste vinul si zaharul pana aceste din urma se topeste, apoi ia vinul de pe foc. Stoarce bine gelatina, apoi incorporeaz-o in vin, amestecand pana se dizolva bine. Cand s-a racit , dar este inca lichida, toarn-o peste parfait, adaugand si cateva frunze de cimbru. Serveste pafait-ul cu paine prajita si castraveciori acri .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu