Pui spaniol cu chorizo , cartofi si naut
Pentru pranzul de duminica am ales o reteta marca Good Food care mi-a facut cu ochiul de cum am deschis revista din luna octombrie . Este o reteta delicioasa , care cu siguranta va va incanta .
Ingrediente necesare:
- 2 lamai, 1 taiata in douadupa ce ai ras coaja , cealalta taiata in sferturi
- 1 pui intreg(cam 1,5 kg)
- 1 lingura boia dulce plus un strop extra
- 3 linguri ulei de masline
- 850 gr cartofi , taiati in cuburi
- 220 gr chorizo , taiat in cuburi
- 1 bulb de usturoi , cateii decojiti
- 220 ml vin alb
- 200 ml supa fierbinte de pui
- 2 varfuri de sofran
- 2 conserve a cate 400 gr naut , boabele scurse si clatite
- 1 legatura mica patrunjel verde
- 300 ml iaurt grecesc
- paine cu coaja crocanta pentru servit(optional)
Mod de preparare :
Incinge cuptorul la 200 grade C .Introdu in cavitatea puiului jumatatile de lamaie a carei coaja ai ras-o . Combina 1 lingura boia cu 1 lingura ulei , sare si piper . Freaca puiul cu acest amestec si aseaza-l apoi in mijlocul unei tavi mari . Tavaleste cartofii si bucatile de chorizo prin restul de ulei si aseaza-le in jurul puiului . Acopera totul cu o bucata de folie de aluminiu si da-l la cuptor 30 de minute .Indeparteaza folia , stropeste puiul cu sosul strans in tava, apoi adauga sferturile de lamaie si cateii de usturoi printre cartofi si chorizo . Coace puiul neacoperit inca 30 de minute . Intre timp combinavinul,supa si 1 varf sofran .
Toarna acest amestec in tava , adaugand totodata nautul , sare si piper, amestecand totul bine . Da din nou tava la cuptor pentru ultimele 30 de minute .
Verifica daca puiul s-a patruns bine in interior , apoi adauga patrunjel verde in tava .Incorporeza in iaurt coaja de lamaie , inca un varf sofran 1-2 varfuri de boia si serveste-l alaturi de mancarea din tava.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu