Paine de secara cu seminte
Ingrediente pentru Paine de secara cu seminte :
- 350 gr faina de secara
- 350 gr faina neagra+pentru presarat blatul
- 450 ml apa calduta
- sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei de masline
- 3 lingurite drojdie uscata
- amestec de seminte(susan , mei , floarea soarelui , dovleac )
Mod de preparare pentru Paine de secara cu seminte :
Amestecam faina de secara cu cea neagra .(faina trebuie tinuta la temperatura camerei )In apa calduta punem sarea , zaharul , drojdia si uleiul de masline . O amestecam bine si o lasam cateva minute pana drojdia se dizolva .
Facem o adancitura in faina si turnam cate putina apa . Incepem sa framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini . Punem semintele si framantam bine pana semintele se distribuie in tot aluatul Acoperim cu un prosop si lasam aluatul la cald pana isi dubleaza volumul .
Dupa ce aluatul a crescut , il scoatem pe un blat il framantam bine si il impartim in doua .Modelam 2 paini pe care le punem in tavi unse cu ulei sau margarina .
Lasam painea sa creasca din nou .
Dam tavile la cuptorul preincalzit pana se rumeneste .
1 comentarii:
Arata foarte bine painica, felicitari!
Trimiteți un comentariu