Briose cu ananas
In luna decembrie Sun Food aniverseaza 8 ani si ne invita la concurs . Asadar , nu puteam lipsi , caci produsele Sun Food sunt preferatele mele.
Ingrediente pentru Briose cu ananas :
- 1 ou
- 1 compot de ananas cuburi Sun Food
- 250 gr faina
- 50 gr fulgi de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 125 gr zahar
- 80 ml ulei
- 200 gr iaurt
- 1 lingura rom
- 200 ml smantana de frisca
- 1 plic gelatina
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
- fulgi de cocos si frunze de menta pentru decor
- unt pentru uns formele de briose
Mod de preparare pentru Briose cu ananas:
Scurgem compotul de ananas .Intr-un vas amestecam faina cu fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonatul .
In alt castron batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , iaurtul si romul .
Amestecam cele doua compozitii .
Punem compozitia in 12 forme de briose unse cu unt .
Taiem bucatile de ananas mai mici si le impartim in forme .Le impingem cu dosul unei lingurite in jos .
Dam forma la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade .
Cand sunt gata scoatem tava , o lasam cateva minute , apoi scoatem briosele pe un gratar si le lasam sa se raceasca .
Intre timp punem la hidratat plicul de gelatina in 50 ml sirop de la compotul de ananas .
Restul de sirop il punem la foc si il infierbantam bine . Punem 2 linguri de sirop fierbinte peste gelatina , amestecam bine , apoi turnam gelatina peste sirop . Lasam siropul sa se raceasca bine , fara a se intari .
Batem smantana cu zaharul pudra pana incepe sa se intareasca , apoi adaugam siropul .
Punem din crema cu lingura peste briosele racite.(daca nu este suficient intarita crema , punem vasul la frigider 5 minute ) . Ornam cu fulgi de cocos , bucati de ananas si frunze de menta .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu