Lasagna cu spanac si dovleac
Ingrediente pentru Lasagna cu spanac si dovleac:
- 6 foi lasagna
- 300 gr spanac proaspat
- 500 gr dovleac placintar
- sos de rosii(400 ml pulpa de rosii ,sare , piper macinat , un catel de usturoi , 1 lingura ulei de masline ,`1 lingurita zahar busuioc uscat)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper macinat
- nucsoara macinata
- 100 gr parmezan ras
Mod de preparare pentru Lasagna cu spanac si dovleac :
Incintam o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat , spalat si scurs . Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine . Dam jos si presaram un praf de nucsoara .Dovleacul il taiem bucati , ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie .Cand s-a inmuiat scoatem miezul , il presaram cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il amestecam bine .
Incintam intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin . Punem pulpa de rosii , sare , piper , zahar , busuiocul uscat si fierbem 5 minute pana sosul se ingroase usor .
Fierbem intr-o cratita apa cu putina sare si punem foile de lasagna , pe rand , cate 1-2 minute , sa se inmoaie usor .
Intr-o tava punem sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna , cat sa acopere fundul tavii . Asezam dovleacul , punem alte 2 foi , spanacul , apoi ultimele 2 foi de lasagna . Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor .Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu