Prajitura frageda cu mere
Astazi am facut o prajitura frageda (de post) cu mere . Dupa multi ani . Ca parca imi era dor de gustul dulce-acrisor al acestei prajituri si de aroma de scortisoara .Ingrediente pentru Prajitura frageda cu mere :
- 12 linguri de apa
- 12 linguri de zahar+1-2 linguri pentru mere+1-2 linguri pentru decor
- 12 linguri ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- coaja de lamaie
- faina cat cuprinde (aproximativ 4 cani obisnuite)
- 1,5 kg mere acrisoare
- scortisoara macinata
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare pentru Prajitura frageda cu mere :
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul . Amestecam pana se topeste zaharul .Dam jos si lasam sa se raceasca .
Adaugam uleiul , un praf de sare , coaja de lamaie si 3 cani de faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Amestecam bine si turnam compozitia pe un blat de lemn infainat . Adaugam cate putina faina si framantam pana obtinem o coca elastica , ce nu se lipeste de maini .
O impartim in 3 parti (daca dorim putem sa folosim o tava mai mare si sa o impartim doar in doua .
Curatam merele spalate de coaja si le radem pe razatoarea mare . Le amestecam cu 1-2 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt merele) si scortisoara .Le lasam 10 minute sa lase zeama .
Intindem o foaie de aluat intr-o tava ,punem jumatate di merele scurse de zeama , apoi din nou foaie , restul de mere si ultima foaie .Intepam foaia cu o furculita , o ungem cu zeama de la mere si presaram putin zahar tos pentru un aspect frumos .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute , pana prajitura se rumeneste frumos .
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca .
Cernem deasupra zahar si o portionam .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu